Rodinný dům, Zálesie

Rodinný dům, Zálesie

Přízemní bungalov na úzkém pozemku

V dynamicky zastavovaném předměstí Bratislavy, v Zálesí, se dlouhé, úzké parcely dělí na menší. Východní část pozemku za rodičovským domem přenechala rodina svým potomkům na realizaci svého bydlení. Poslední parcela za stodolou, lemovaná paralelní ulicí s možností samostatného vjezdu, byla akorát velká pro vytvoření dispozice zalomeného bungalovu s terasou.

Dům je orientován jihozápadně a před sluncem se chrání přesahem pultové střechy. Terasa s pergolou propojuje obě křídla domu. Je přístupná z ložnice i z obytného prostoru s kuchyní a krbem. Bílé obvodové stěny lemuje u dřevěného podhledu střechy přiznaný železobetonový věnec. Horizontálním plochám dominuje dřevo a prostor doplňuje světlý nábytek.

Informace o projektu

Přízemní dům s pultovou střechou je navržen v nízkoenergetickém standardu. Nosná konstrukce je zděná s dodatečnou tepelnou izolací a omítanou fasádou.

Autor: Tomáš Lindovský
Status: Studie domu a interiéru
Projekt: 2015
Užitná plocha: 107 m²
Zastavěná plocha: 137 m²
Obestavěný prostor: 520 m³
Realizace: Svépomocí, subdodavatelsky

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!