Rekonstrukce půdy, Milevsko

Rekonstrukce půdy, Milevsko

Půda zabalená do jednoho materiálu.

Půda původní obecní školy ve vesničce na Milevsku je opravdu prostorná. Při první návštěvě padlo zadání: realizovat vestavbu do půdy s minimálními investičními náklady.

Bylo rozhodnuto: minimální zásahy, minimum dělících konstrukcí a základní stavební materiály. Do prostoru půdy byla vložena jediná krabička s koupelnou a nikou pro postel.

OSB desky pokryjí šikmé stěny i podlahu a nakonec i dřevěnou vestavěnou konstrukci. Povrchy pro účely studie byly zachovány v přírodní podobě. Můžou být také namořeny, barevně tónované nebo natřené krycí barvou. Uniformitu prostoru rozbije přiznaná nosná konstrukce krovu, přirozeně vytvářející místa pro jednotlivé funkce: kuchyně s jídelnou, obývací prostor, noční část se šatnou a koupelnou.

Informace o projektu

Původní půdní prostor bude zateplen mezi krokvemi s dodatečnou provětrávanou mezerou a povrchovou úpravou z OSB desek.

Autor: Tomáš Lindovský
Projekt: 2015
Místo: Milevsko, Česká republika
Užitná plocha: 88 m²
Obestavěný prostor: 310 m³
Realizace: Svépomocí, subdodavatelsky

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!